közlekedésfejlesztési terv

2021.09.15. 18:26

Újabb utcákban fejleszthetnek Gyulán

Több utcát érintő közlekedésfejlesztési tervet fogadott el szerdai rendkívüli ülésén a gyulai képviselő-testület.

P.G.

A Belügyminisztérium a 25 ezer fő feletti önkormányzatokat érintő, a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásainak enyhítése kapcsán 400 millió forint támogatást biztosított a gyulai önkormányzat részére. A kompenzációt annak kapcsán ítélték meg, hogy a kabinet 50 százalékkal csökkentette a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adóját. Az összeget az önkormányzat közlekedésfejlesztési feladatokra, térfigyelőkamera-rendszer korszerűsítésére és önkormányzati feladatok ellátásával kapcsolatos támogatásra használhatja fel.

A testület döntött a közlekedésfejlesztési feladatokról, amelyeket két ütemre bontott. Az első ütembe olyan beruházások kerültek, amely még idén elkezdhetők, hiszen már korábban megszülettek a terveik. Ugyancsak az első ütemben valósulhat meg a vasútállomás előtti területrendezés tervezése a korábbi koncepcióterv alapján. A második ütembe olyan szakaszok kerültek, amelyeket még tervezni, engedélyeztetni szükséges. A támogatásból cserélik a térfigyelő­kamera-rendszer amortizálódott elemeit, valamint egy-egy új kamerát is elhelyeznek majd a Csabai és a Kétegyházi út kereszteződésében, illetve a Halácsy utca és a Béke sugárút kereszteződésében. Az önkormányzati feladatok ellátásával kapcsolatos támogatást a Volánbusz Zrt. közösségi közlekedés támogatására kívánják felhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában