Ismét bor folyt a kútból

2021.09.13. 15:55

Sokan látogatták ki a Békési Kisgazdakör szüreti felvonulására

Több hagyományőrző programot rendezett a napokban a Békési Kisgazdakör.

P. G.

Mint azt Tarkovács István elnöktől megtudtuk, pénteken a székházukban megtartották a tradicionális szilvalekvárfőzést. – Már a megelőző napokban és aznap is “csatasorba” állt a gazdakör tagsága, és ugyancsak nagyban segítették a munkát a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképzőiskolájába járó diáklányok – fogalmazott Tarkovács István. Az elnök kitért arra, hogy három óvodás csoportot is vendégül láttak, akiknek szilvalekváros kenyeret és palacsintát készítettek a fiatalok segítségével. A délután folyamán első ízben rendezték meg a szilvás házi sütemények versenyét.

Vasárnap szüreti felvonulásra várták az érdeklődőket a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal közösen. Két hintó, hét lovaskocsi, illetve az említett szakképző iskola traktorja által vontatott két pótkocsi is megtelt a délelőtt kezdődött menetre. Az eseményen részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kálmán Tibor polgármester és Vámos Zoltán alpolgármester is. Mind a hat állomáshelyen Hégely László felhívást tett közzé a délutáni szőlőlopásról.

Fotók: Jenei Péter

Műsort adott a Belencéres Néptáncegyüttes, az artézi kútnál a polgárőrség sült kolbásszal várta a látogatókat, a kút belsejében rejtőzködő boroshordókat pedig Kálmán Tibor és Tarkovács István verte csapra. Fellépett a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde kórusa, ahogy a szőlőlopás is kiváló hangulatban telt a közeli téren. A rendezvényre szép számú érdeklődő látogatott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában