egészség és a mozgás

2021.09.16. 13:00

Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét Szarvason

Csütörtökön kezdetét vette Szarvason az Európai Mobilitási Hét programsorozata – számolt be hírportálunknak Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője.

V. E.

Elárulta, a sorozat első eleme Bringás vért az életért címmel a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetével véradása volt, amire a járási hivatalba várták a kerékpárral vagy gyalog érkező véradókat.

Péntek reggel Bringás Reggelire várják a Fő téren azokat, akik autó helyett kerékpárral vagy sétálva indulnak aznap a munkahelyükre. A reggeli és meleg tea kiosztása után kerékpáros oktatás és bebiciklizés következik a településen iskolás diákok részére. Keretében a Benka Gyula általános iskola tanulói és a Pazsa kerékpárüzlet és szervízhez érkezők a szabályos és biztonságos kerékpározás elméleti és gyakorlati tudnivalóit, illetve kerékpár-javítási ismereteket sajátíthatnak el. Szombaton kerékpártúrát szerveznek, vasárnap pedig Autómentes Nap lesz, és immár hagyományként elindul a III. Körös- Körül a Körös Körül Futófesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában