pálinkamustra

2021.09.17. 18:54

Mandarin- és fanyarkapárlat is elismerést kapott Gyulán

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a Brillante – 2021 Magán és Bérfőzetők Nemzetközi Párlat Versenye eredményeit pénteken délután az Almásy-kastély Stefánia szárnyának báltermében, a Gyulai Pálinkafesztivál részeként.

P. G.

20210917 Gyula Gyula Ünnepélyes keretek között hirdették ki a Brillante – 2021 Magán és Bérfőzetők Nemzetközi Párlat Versenye eredményeit pénteken délután az Almásy-kastély Stefánia szárnyának báltermében, a Gyulai Pálinkafesztivál részeként. A megmérettetésre 911 párlat érkezett hazánkból, illetve a határon túlról, a legtöbb mintát szőlőből küldték be. Az idei verseny legjobb bérfőzetett párlata Pataki Attila mandarinpárlata lett, míg a legjobb magánfőzött párlatnak Havelda Zoltán fanyarkapárlatát választották. A megmérettetés legeredményesebb bérfőzdéje Pucsok Sándor Tiszaadadai Pálinkafőzdéje lett. Az idei Brillante legeredményesebb bérfőzetője díjat Berecz Csaba érdemelte ki. 2021 legeredményesebb magánfőzője pedig a Vass Csongor-János András Előd páros lett. Hagyományteremtő szándékkal az év gyümölcséből készült legjobb termék díját, azaz idén az év legjobb szőlőpárlata elismerést is odaítélték, amit Nagy Botond Chardonnay párlata érdemelte ki. Pataki Attila és Havelda Zoltán az Agrárminisztérium különdíját is átvehette az eseményen. Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A megmérettetésre 911 párlat érkezett hazánkból, illetve a határon túlról, a legtöbb mintát szőlőből küldték be. Az idei verseny legjobb bérfőzetett párlata Pataki Attila mandarinpárlata lett, míg a legjobb magánfőzött párlatnak Havelda Zoltán fanyarkapárlatát választották.

A legeredményesebb bérfőzde Pucsok Sándor Tiszaadadai Pálinkafőzdéje lett. Az idei Brillante legeredményesebb bérfőzetője díjat Berecz Csaba érdemelte ki, 2021 legeredményesebb magánfőzője pedig a Vass Csongor-János András Előd páros lett.

Havelda Zoltán az elismerést dr. Görgényi Ernő polgármestertől és dr. Kovács József országgyűlési képviselőtől vette át /Fotók: Imre György/

Hagyományteremtő szándékkal az év gyümölcséből készült legjobb termék díját, azaz idén az év legjobb szőlőpárlata elismerést is odaítélték, amit Nagy Botond Chardonnay párlata érdemelte ki. Pataki Attila és Havelda Zoltán az Agrárminisztérium különdíját is átvehette az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában