videóval

2021.09.17. 17:21

Ejtőernyősök uralják az eget Békéscsabán

Ejtőernyős versenyt szervez a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés megyei szervezete a hét végén a békéscsabai repülőtéren tagjai számára.

L. B.

20210917 Békéscsaba Ejtőernyős versenyt rendeztek a Békéscsabai reptérem Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A megmérettetést pénteken nyitották meg, szombaton és vasárnap pedig elfoglalják a légteret a viadalra jelentkezők.

Széles Ernő dandártábornok, a MATASZ elnöke emlékeztetett, egykor rengeteg előképzést biztosított a Magyar Honvédelmi Szövetség. Most a MATASZ azzal, hogy egyre erősebbé válik, olyan sportágak felé nyit, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Így jött létre a repülős-ejtőernyős és a hajós tagozat, és így tagjaik számára lehetőséget nyújtanak arra, hogy földön, vízen és levegőben egyaránt kipróbálhassák magukat.

Fotó: Imre György

Hangsúlyozta: a MATASZ nem nyugdíjas klub, és az utánpótlás miatt lényeges, hogy megszólítsák azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a honvédelem iránt és alapképzettséget szereznének valamilyen területen. Az ismereteiket pedig hasznosíthatják akár hivatásos, akár szerződéses, akár tartalékos katonaként. Az ejtőernyőzésről elmondta: pár hónap alatt el lehet sajátítani az elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

A mostani verseny során célba ugrásban és célra szállásban mérik össze tudásukat az indulók.

Huszonöten neveztek, hat alkalommal ugranak majd ezer méteres magasságból. Előbbi kategóriánál pár milliméter is döntő lehet, utóbbi során pedig az a fontos, hogy egy adott területen landoljanak. Kiemelte, hogy a mostani paplanernyők lényegesen modernebbek annál, mint amiket egykor használtak, könnyebben lehet azokat irányítani.

[embed]]

Videó: Nagy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában