tisztújítás

2021.09.09. 11:58

Bálint Kornél lett a békéscsabai Fidesz elnöke

Tisztújító taggyűlést tartott szerdán a Fidesz békéscsabai szervezete, amelyen Bálint Kornélt választották meg elnöknek.

L. B.

20210909 Békéscsaba Fidesz sajtótájékoztató a képen Bálint Kornél elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A korábbi elnök, Hanó Miklós nem jelöltette magát elnöknek. A helyi elnökségbe bekerült Bálint Kornélon kívül dr. Ferenczi Attila, dr. Gulyás Péter, Hanó Miklós, Nagy Sándor, Opauszki Zoltán és Szegedi Balázs, ők mindannyian alelnökök is – ismertette a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Elmondta, hogy a Fidesz békéscsabai választókerületi elnökeként a szándéka az volt, hogy fiatalítsanak, frissítsenek. Egy olyan Fideszt képzel el a megyeszékhelyen, amely dinamikus, alkotó, kreatív, népszerű és szerethető; és sok terv fogalmazódott meg közösségi rendezvényekkel, előadásokkal, fogadóórákkal kapcsolatban. Mint kiemelte, teljes a bizodalma, szerinte kiváló lesz az együttműködés a választókerületi elnök, a helyi elnök és elnökség, valamint a tagság között.

Szoros együttműködést ígért Herczeg Tamás választókerületi elnök és Bálint Kornél helyi elnök /Fotók: Bencsik Ádám/

Ismertette: a korábbi hét elnökségi tagból három maradt a fedélzeten – dr. Ferenczi Attila, Hanó Miklós és Opauszki Zoltán –, ami tudatos döntés volt, hiszen ők biztosítják a folytonosságot.

Bálint Kornél hangsúlyozta: amikor jelölték elnöknek, szükséges volt, hogy önvizsgálatot tartson, úgy érezte, hogy ez nemcsak saját magával, hanem a tagsággal szembeni tisztelet miatt is szükséges. Aláhúzta: nem ijed meg a feladatoktól, felelősségvállalónak tartja magát. Köszönetet mondott azoknak, akik támogatták, valamint azoknak is, akik kritikával illették, hiszen a bírálat mértéktartásra és józanságra ösztönözte.

Beszélt a tisztelet fontosságáról, úgy véli, tudni és tudatosítani is kell, hogy a sokféleséget csak egy apróság választja el a széthúzástól. Meggyőződése, hogy a békéscsabaiak tisztelettudók. Kiemelte: egy közösség vagyunk, és bár lehet eltérő a meggyőződésünk és a hitünk, a hazánk Magyarország, az otthonunk pedig Békéscsaba. Hozzáfűzte, nem akármilyen kampány előtt áll a Fidesz, hiszen ugyanattól a baloldaltól kell megvédenie a magyarokat, amely egyszer már tönkretette az országot.

Arról is szólt, hogy a Fidesz békéscsabai alapszervezete jelenleg 155 taggal rendelkezik, most is vettek fel új tagokat, és vannak további jelentkezők, a létszámot bővítenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában