Gyula

2021.09.01. 17:42

Az egyetem fenntartása alatt működik a technikum

Megtartották a gyulai Göndöcs Benedek Katolikus Technikum tanévnyitó ünnepségét szerdán délelőtt az intézményben, amelynek keretében a Gál Ferenc Egyetem (GFE) a fenntartásába vette az iskolát.

P. G.

Dr. Kozma Gábor rektor elmondta, a szakképzési rendszer sikertörténetnek számító átalakítása indokolta elsősorban, hogy az intézmény a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásából, a szintén az egyházmegye rendszerében működő GFE fenntartásába kerüljön.

A szakképzést, különösen a technikumot választók száma folyamatosan emelkedik, hiszen azok keresett végzettséget, kiszámítható egzisztenciát kínálnak. A gyulai technikumban olyan képzések is folynak, pedagógiai, egészségügyi, szociális és gazdasági téren, amelyek az egyetem karain is megtalálhatók. Mindez egy különleges státuszt ad a technikumnak.

A technikusi képzéseken tanultak beszámíthatók az egyetemi tanulmányokba és a technikusi oklevél az emelt szintű érettségi is kiválthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában