Orosháza

2021.09.13. 06:54

A KAZÉP kazánépítői nosztalgiáztak

Az egykori KAZÉP volt dolgozói találkoztak a hétvégén.

Cs. I.

Gelegonya László a széntüzelésű, öreg kazánt mutatta /Fotó: Cs. I./

A Kazszer Kft. és annak vezetője, Gelegonya László szervezte meg a 70. évforduló tiszteletére az összejövetelt. Rutinos szervező, hiszen a kazánkovácsok a jubileumokat időről időre megünneplik Vásárhelyi úti telephelyükön. Ezúttal az egykoron több mint négyszáz főt foglalkoztató cég 50 volt dolgozója jelezte részvételét a nosztalgikus hangvételű eseményre. A múltra egy hatalmas széntüzelésű, az 1950-es években készített, mára kissé megrozsdásodott kazán emlékeztette őket.

Gelegonya László a széntüzelésű, öreg kazánt mutatta /Fotó: Cs. I./

A házigazda, miközben gyülekeztek a munkatársak, felidézte, hogy az Orosházi Kazánjavító Szövetkezet kisiparosok összefogásával, demokratikus keretek közt alakult 1951-ben. 1992-ben a szövetkezeti törvény változása miatt részvénytársasággá alakultak és a részvénytársaságon belül, akinek volt ereje meg bátorsága, kft-ként kezdett dolgozni. Így aprózódott fel a valaha egységes KAZÉP. Gelegonya László, az orosházi KAZÉP Kazánjavító és Szerelő Kft.-t vitte sikerre.

A Volt egyszer egy nagy KAZÉP elnevezésű programon a másik két szakmai utód, a FŰT-KER Kft. és a BI-LINE Kft. vezetői is visszaidézték a múltat. Tiszteletre méltó, ahogy erősítik szakmájuk iránti elköteleződésüket és hagyományaikat a kazánkovácsok egy-egy ilyen találkozáskor. Ahogy Gelegonya László, úgy a Fűt-Ker életét bemutató Ilyés Imre, valamint a Bi-Line szakmai életére kitérő Abonyi Zoltán is azt fogalmazta meg, hogy mindent megtesznek azért, hogy a KAZÉP nevével összeforrott szakmai hozzáértést pallérozzák tovább és öregbítse a jelenlegi korosztály is az orosházi kazánkovácsok jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában