Befejezett nyomozás

2021.08.13. 15:53

Újabb ügyben emelt vádat az ügyészség Simonka György ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség befejezte a nyomozást a korrupciós bűncselekmény miatt indult büntetőügyben, és vádat emelt az országgyűlési képviselő, valamint társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. „Nem követtem el semmilyen bűncselekményt és ahogy eddig is tettem, ezután is mindenben együttműködök a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság” – írta portálunknak küldött közleményében Simonka György.

Az ügyeszseg közleménye szerint Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2019. augusztus 21-én, 33 vádlott ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A pénteken benyújtott vádirat lényege szerint, miután Simonka György – az alapügyben történt gyanúsítotti kihallgatása előtt – tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított őt is érintő büntetőeljárásról, ötmillió forint átadásával befolyásolta egy tanú vallomását és egy őrizetben lévő gyanúsítottat is rá akart beszélni – készpénz ígéretével – a neki kedvező vallomástételre.

Az ügyészség Simonka Györgyöt két rendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntettével, míg a vallomástételben befolyásolt társát vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntettével vádolja, mindkét vádlottat, mint bűnszervezetben elkövetőt.

Simonka György a portálunk megkeresésére küldött közleményében hangsúlyozta, nem követett el semmilyen bűncselekményt és ahogy eddig is tette, ezután is mindenben együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság. Mint írta, hihetetlen, hogy egyetlen egy bűnöző 4 évvel ezelőtti vallomására alapozva adhatták ki a mentelmi jogát és vádolhatták meg, miközben ezzel szemben minden bizonyíték az ő igazát támasztja alá. Leszögezte: mindenki értetlenül áll az eljárásrend előtt, amely szabálytalanságoktól hemzseg. Erre több alkalommal felhívta az ügyészség figyelmét is.

„Még nem tudom meghatározni pontosan, hogy kinek az érdeke mindez és miért történhet meg az, hogy szakaszosan csöpögtetik azokat a gyanúsításokat és vádakat ellenem – ezáltal folyamatos nyomás alatt tartva engem és stábom tagjait – amelyeket már hosszú évek óta tudnak. Véleményem szerint ez egyedülálló és törvénytelen, melyre panaszaimban ki is tértünk” – áll a közleményben.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/simonka-gyorgy-panasszal-elt-a-gyanusitas-ellen-3847720/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában