MEDGYESEGYHÁZA

2021.08.11. 15:00

Több épületre telepítettek napelemes rendszert

Energetikai korszerűsítés keretében napelemekkel szerelték fel a polgármesteri hivatal, a gondozási központ, az orvosi rendelő, valamint a Varázserdő Óvoda és Bölcsőde épületét Medgyesegyházán – árulta el hírportálunknak Kraller József.

N. Sz.

A polgármester kiemelte, a beruházás a Települési Operatív Program keretében valósult meg, több mint 23 millió forintból, melyhez nem kellett önerő. A pályázaton elnyert összeg tartalmazta az előkészítési, szakértői, menedzsmenti költségeket, valamint a beruházási költségeit is.

Kraller József aláhúzta, a napelempaneleket már kora tavasszal elhelyezték az önkormányzati fenntartású épületeken, majd az áramszolgáltató közreműködésével a fogyasztásmérőket speciális oda-vissza mérő órákra cserélték. A város vezetése elkötelezett az energetikai korszerűsítést illetően, hiszen a modern technológia révén óvhatják a környezetet és csökkentik a rezsiköltségeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában