BÉKÉSSZENTANDRÁS

2021.08.01. 17:06

Lekaszálták a Gödény-halmot

Megtisztították, lekaszálták a helyiek a nevezetes Gödény-halmot szombaton Békésszentandráson.

N . Sz.

Dr. Lesfalvi Balázs alpolgármester elmondta, a településen hagyomány, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park által kijelölt évi két időpontban saját maguk végzik a különleges helyszín megtisztítását.

Fotók: Babák Zoltán

– Kasza került a kezekbe, családi program keretén belül, közös, vidám munkával biztosítottuk a vadon megközelíthetőségét – árulta el, hozzátéve, a 12,5 méteres kunhalom Közép-Európa legmagasabbja, az egykori törzsek találkozási, ismerkedési helyszíne lehetett. A mesterséges „domb” idősebb a piramisoknál is, építését 5500 évvel ezelőttre teszik.

- Kiemelt természetvédelmi terület, ahol az urbanizáció nyomait nem lehet felfedezni, érintetlensége és turisztikai jelentősége egyöntetűen fontos a szentandrásiaknak. Ma Gazsó János tulajdonában áll, aki Sinka Imre polgármester és több szponzor mellett szintén megtisztelte jelenlétével az eseményt. A közösségi programok délután folytatódtak: a sportpályán családi napot tartottak. A kikapcsolódni vágyókat főzőverseny, labdarúgó-mérkőzés, gyermekműsor, egészségügyi szűrés, tánc-és énekbemutató, valamint tűzijáték várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában