galériával

2021.08.14. 17:40

Kiléptek a mókuskerékből, az elszármazottak is találkoztak Kötegyánban

Az elszármazottak találkozójával egybekötve rendeztek szombaton falunapot Kötegyánban. Előbbi keretében többek között tortát osztottak, emlékoszlopot avattak és fát ültettek, utóbbi részeként pedig számos program várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt: ügyességi játékok, ugrálóvár, futball, a színpadon egymást követték a bemutatók és a fellépők.

L. B.

A falunap kapcsán dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester kiemelte, fontos olykor kilépni a mókuskerékből, és kikapcsolódni, együtt lenni, az elszármazottak esetében pedig a szülőföldhöz való kapcsolatot emelte ki.

Programok sora várta a családokat szombaton /A szerző felvétele/

Hangsúlyozta, a hagyományoknak megfelelően szombaton délben minden kötegyánit megvendégeltek egy-egy tál gulyáslevessel és hozzá egy-egy szelet kenyérrel.

A megnyitót követően átadták a Kötegyán Községért Érdemérmet, amivel ezúttal Kelemen Lászlót és feleségét, Kelemen Lászlóné Hadi Irmát jutalmazták, akik 2011 óta, kereken tíz éven át szervezték az elszármazottak találkozóját. Mindketten közismertek a faluban: László kőművesként dolgozott, Irma pedig varrónőként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában