mezőhegyes

2021.08.18. 15:00

Ingyenanyagból építhetnek járdát

A mezőhegyesi önkormányzat akciót hirdetett közterületi járdák felújítására. Az építési anyagot az önkormányzat ingyen biztosítja, de az építési munkálatokat a kérelmezőnek kell elvégeznie. A járdaépítési akcióra sok kérelem érkezett.

Cs. I.

Megvizsgálták, hogy milyen mértékű az igény és mekkora a még rendelkezésre álló építési anyag mennyisége. Az akcióval elsősorban a belterületi és az önkormányzati tulajdonhoz kapcsolódó magánjárdák felújítását célozták meg, de a majori lakók is nyújtottak be pályázatot. Az építési anyag elegendőnek bizonyult így is. A műszaki csoport megvizsgálta a helyszíneket, s hogy jogos-e az igény, illetve a munka elvégzését is ellenőrzi.

A lakosság által épített új járdák helyéről felszedett korábbi járdalapokat az önkormányzat elszállítja, tárolja. Építési törmeléknek minősül, amit lehetőség szerint ledaráltatnak. A kőtörmeléket az útfelújítások során felhasználják.

A lakossági járdaépítési akció keretében, a térítésmentesen kapott építőanyagból, a lakóknak az ingatlanjuk előtti felújított közterületi járdát legkésőbb szeptember végéig át kell adniuk a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában