projekt

2021.08.06. 15:00

Állásbörzén találhattak munkát a sarkadiak

Több mint tíz kiállító, azaz helyi és környékbeli vállalkozás, munkáltató várta leendő munkatársait azon az állásbörzén, amit egy magyar-román határon átnyúló projekt keretében szerveztek pénteken Sarkadon, a járási hivatal épületében.

L.B.

Várhelyiné Szűcs Panka projektmenedzser elmondta, a projekt keretében együttműködik a Körös-Maros Alapítvány és az aradi Excelsior Egyesület. Gyulaváriban oktatási központot hoztak létre, valamint képzéseket tartottak, tartanak: többek között állatgondozó, aranykalászos gazda, kerti munkás, targoncavezető, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, kerti munkás és számítógép-kezelő végzettséget szerezhettek, szerezhetnek ingyenesen az érdeklődők. A határ mindkét oldalán 220-220 álláskereső képzését vállalták, közülük itthon csaknem 200-an immár át is vették a tanúsítványukat. Hozzátette, Sarkad előtt Mezőkovácsházán és Gyulán tartottak állásbörzét, szeptember 9-én pedig a békéscsabai főtéren számítanak az álláskeresőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában