Békéscsaba, videóval

2021.07.16. 16:42

Szökőkút úszik a CsabaPark taván

Újabb látványossággal bővült a CsabaPark, egy úszó szökőkutat helyeztek üzembe a Körte sori tónál. Amint véget ér a mostani próbaüzem, a CsabaPark nyitvatartási idejében óránként, előre programozott módon 15-20 percet működik majd, illetve sötétedést követően zárásig világítással ugyancsak megtekinthető lesz.

20210716 Békéscsaba Új szökőkúttal bővült a Csabapark fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

– Az úszó szökőkút egy, a tó felszínén úszó egység. Ez egy úszó tányérból – a tányér belseje levegővel telt –, valamint egy tányérba helyezett motorból áll. A motor 4 kW-os, és óránként 295 ezer liter vizet tud megforgatni – ismertette Vass Csaba, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezető-helyettese. Hozzátette, a szökőkutat fém dróthuzalokkal rögzítették a tó medréhez, így az úszó jellegének köszönhetően képes követni a vízszint változását. A szökőkúthoz beszereztek világításkészleteket is, így összesen kilenc világítótest világítja meg a vízsugarat sötétedést követően. Hangsúlyozta: a víz forgatásának köszönhetően a tó oxigénellátása javul, frissül a víz, ez pedig kedvezően befolyásolja annak mikrobiológiáját.

Új szökőkúttal bővült a Csabapark /Fotók: Bencsik Ádám/

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/07/646907420210716204258.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában