békés megye

2021.07.24. 09:00

Közösségi programokat támogat a DAREH

A közelmúltban lezárult a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. háromezer főnél kisebb lakosságszámú Békés megyei települések nyári közösségépítő programjainak támogatására meghirdetett pályázati kiírása – tájékoztatott dr. Csige Gábor, a DAREH ­BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. igazgatóságának elnöke.

P. G.

Összesen 24 település kap 165 ezer és 300 ezer forint közötti támogatást, 5 millió 865 ezer forint összértékben. A DAREH BÁZIS Zrt. igazgatósága az eredetileg tervezett 4,9 millió forintos keretösszeget 965 ezer forinttal megemelte, így egyetlen érvényes pályázati kérelmet sem kellett elutasítani. A támogatási szerződések előkészítése és megkötése, illetve a szükséges jognyilatkozatok megtétele megkezdődött.

A pályázat keretében lehetőség nyílik falunapok, koncertek, hangversenyek vagy a településről elszármazottak, illetve jelenleg ott élők találkozóinak támogatására. Ezek a legalább a lakosság 25 százalékát elérő, ingyenes, nyitott rendezvények segítenek mérsékelni a koronavírus-járvány negatív társadalmi hatásait, hiszen érdemben képesek hozzájárulni a kapcsolatok újjáépítéséhez a járvány lecsengése után. A rendezvényeken a DAREH Bázis Nonprofit Zrt. a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsíti.

A támogatott települések: Békéssámson, Bucsa, Csanádapáca, Csárdaszállás, Ecsegfalva, Gerendás, Kardoskút, Kaszaper, Kisdombegyház, Köröstarcsa, Körösújfalu, Kötegyán, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Méhkerék, Murony, Okány, Sarkadkeresztúr, Szabadkígyós, Tarhos, Telekgerendás, Végegyháza és Zsadány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában