helyismereti játék

2021.07.06. 17:41

Kisgyermekek kaptak elismeréseket Békéscsabán

Lezárult az a helytörténeti játék, melyet az önkormányzat, a városvédő és városszépítő egyesület, illetve a Békéscsabai Médiacentrum Kft. Berényi-Nagy Péter ötletgazdával közösen Csabai Kalandozások címmel hirdetett meg a kisgyermekek, és családjaik számára.

B. O.

20210706 Békéscsaba Csabai Kalandozások helyismereti játék eredményhirdetése fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A megmérettetés befejeztével, ünnepélyes keretek között kedden délután adták át a szervezők az elismeréseket az óvodásoknak, kisiskolásoknak a város polgármesteri hivatalának udvarán.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, Békéscsaba érdekes és izgalmas város, mely tele van nagyszerű épületekkel és kiváló személyiségekkel. – Nagyon fontos az, hogy ne csak felnőttkorban ismerkedjünk ezzel, hanem próbáljuk a legfiatalabbaknak is ezt a fontos tudást, és az ismereteket átadni – tette hozzá.

Kisdiákok kaptak többféle elismerést, ajándékot a verseny díjátadóján /Fotó: Bencsik Ádám/

Berényi-Nagy Péter, Ugrai Gábor, az egyesület elnöke, valamint Lenkefi Zoltán, a játék egyik támogatója, a békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója is kihangsúlyozta, jó Békéscsabán élni, érdemes megismerni a város értékeit. Az ötletgazda néhány számadatot is közölt: e szerint 16 fordulóban 26 csapat 235 játékosa vett részt, akik 7023 megfejtést küldtek vissza a játék során. Ugrai Gábor pedig még hozzátette: érdemes turistaszemmel, és nem helybeliként végigmenni a városon, időt szakítani a saját településünk megismerésére.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a versenyben résztvevőknek, az ötletgazdának és megjegyezte: többeknek is megtetszett a kezdeményezés, így elképzelhető, hogy nemsokára más településeken is a csabaihoz hasonlóan kalandozhatnak az ottani gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában