Békéscsaba

2021.07.30. 13:49

Fát ültettek, emléktáblát állítottak világhírű sportolóknak

A korábbi Élővíz-csatorna Emléktúrák során fát ültetett világklasszis sportolók tiszteletére állított emléktáblákat pénteken Sós Imre. A szervező Zerge Ifjúsági Túrasport Egyesület elnöke és Csapó Géza, a ’70-es kajakkirálya Wichmann Tamás kenuvilágbajnok emlékére fát ültetett és szintén emléktáblát avatott a békéscsabai Árpád-fürdőben.

P. G.

20210730 Békéscsaba Fa ültetés Árpád fürdőbe Sós Imre és Csapó Géza Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Sós Imre hírportálunknak elmondta, az Élővíz-csatorna Emléktúrára számtalan világklasszis kajak-kenu versenyző, Csapó Géza, Wichmann Tamás, Angyal Zoltán, Pulai Imre, Vaskúti István, Tatai Tibor, Horváth Csaba, Foltán László, Dónusz Éva, Mészáros Erika és Foltánné Jenei Erzsébet sárkányhajó világbajnok ellátogatott az évek során, hogy közösen összefogva hirdessék a sport és a környezetvédelem fontosságát, illetve felhívják a figyelmet az Élővíz-csatorna szépségeire. – Általában a vendégek fát is ültettek, pénteken ezeknél a növényeknél helyeztünk el emléktáblákat, illetve a célokat mindig szívesen segítő Wichmann Tamás emlékére fát ültettünk – tette hozzá Sós Imre.

Csapó Géza és Sós Imre Wichmann Tamás emlékére is fát ültetett /Fotó: Imre György/

Csapó Géza hírportálunknak elmondta, mindig nagyon szívesen jött Békés megyében az emléktúrákra. – Jól eső érzés volt a korábbi, a nemzeti sikereket elérő sporttársakkal találkozni, és örülök, hogy mindehhez én is hozzájárulhattam – fogalmazott a ’70-es évek kajakkirálya. Csapó Géza úgy vélekedett, Sós Imre rendezvényei mintát, példát adnak az utókornak, miközben a sport, a kultúra, a környezet fontosságára is ráirányítják a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában