verseny

2021.07.14. 11:00

Éjjel-nappal horgásztak Végegyházán

Hatodik alkalommal rendezte meg a Végegyházi Sporthorgász Egyesület a 24 órás horgászversenyét.

Cs. I.

Húsz versenyző és szurkolóik gyülekeztek a horgásztó partján. Az egész napos horgászathoz nem csak szerelékekre, csalikra, etetőanyagokra volt szükség, hanem hálóhely kiépítéséhez szükséges felszerelésre is. A versenykiírás szerint két bottal, úszós vagy fenekezős készséggel lehetett horgászni, minden hal beleszámított az eredménybe. A halak védelme érdekében mérés után mindegyik visszakerült a tóba.

Mindenki jól berendezkedett, a szomszédok kedélyesen elbeszélgettek, családtagok és barátok is folyamatosan érkeztek hozzájuk, hogy a komfortérzet még optimálisabb legyen. Az éjszaka nem volt hideg, de a felvirradó nap jól beöltözött horgászokat talált a parton, s délelőtt tíz óráig még sok-sok hal kifogására volt esélyük.

Végül a versenyzők 225 kiló halat fogtak. Az eredményeket Mikula István, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület elnöke ismertette: több mint 50 kiló kifogott hallal győzött Vollár Norbert. Ő őrizheti a verseny kupáját egy évig. A második helyezett majd 30 kilogramm kifogott hallal ifjú Józsa Pál lett, akinek díja egy sokfiókos horgászláda volt. A versenyben harmadik helyezést ért el több mint 20 kiló kifogott hallal Varali Béla, ő harcsázó orsót kapott. Mindannyian oklevelet is átvehettek és helyezéstől függően arany, ezüst és bronz halacskát. A legnagyobb hal kifogója Fábián István volt, az amúrja 5,76 kilót nyomott a mérlegeléskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában