örömjáték

2021.07.04. 14:03

Autómodellek száguldottak Orosházán

A Trabiring Modellező Egyesület vasárnap Orosháza/Rákóczitelepen, az autómodellezők pályáján rendezte meg az 1:5 méretarányú kisautók Rally Magyar Bajnokság V. versenyét.

Cs. I.

A helyszín minőségéért a házigazdák az elmúlt hetekben, de még szombaton is rengeteget dolgoztak, hogy azt a versenyzésre alkalmassá tegyék. Megérte, az már biztos.

Pap János, aki másfél éve kapcsolódott be e technikai sport kedvelői és versenyzői közé, maga is kivette a részét, majd vasárnap rajthoz is állt Orosháza feliratú, 32 köbcentis, négykerék meghajtású, keverék üzemanyagot fogyasztó autójával. Elégedett volt, mert kedvence akkor a harmadik legjobb időeredményt érte el, de még vártak rá izgalmas percek. A Szentesi úton közlekedők a verseny hallatán és láttán leszálltak kerékpárjaikról, mások autóikkal leparkoltak az út szélén, úgy figyelték a versenyt.

Fotók: Csete Ilona

– Végre! – mondta egy arra bringázó és szóba is elegyedett a versenyzőkkel, érdekelte, hogy vajon mennyivel száguldoznak a legjobb, legkiélezettebb pillanatokban a pályán. Kiderült, képesek ezek a járgányok 60 kilométeres végsebességet is elérni. S miközben mindenki a saját autóját bütykölte a szünetben, egymásnak adtak át szerszámot és jó tanácsokat, az ötletgazda, Szűcs László (a Trabiring Modellező Egyesület megálmodója, a versenyek szervezője) elárulta, valójában ez egy jó játék, egymásra nem riválisként tekintenek.

– Ez a játékról, az örömszerzésről szól. Segítünk egymásnak, mert az a cél, minél több autó állhasson a rajthoz, a pályán minél többen jussanak sikerélményhez. Amikor 2010-ben útjára indítottuk ezt a versenysorozatot, már akkor is ez volt a szándékunk – tette hozzá, miközben saját autóját is felkészítette a következő rajtra.

Az orosházi autómodellezők egyébként létrehozták az RC Orosháza oldalt, a helyi modellező élet pillanatait lehet nyomon követni a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában