A Város a Tiétek, a Város Értetek

2021.07.25. 06:59

A berényi fiatalok kedvében jártak

A közelmúltban befejeződött a fiatalokat a középpontba állító A Város a Tiétek, a Város Értetek című program Mezőberényben.

P. G.

Mint azt Siklósi István polgármestertől megtudtuk, a projektben tizenhat lakást újítottak fel, amely segíti a nemzedék tagjainak önálló életkezdését. Az elnyert pályázati forrásnak köszönhetően több módon, képzési, letelepedési támogatással ugyancsak segítették a fiatalokat.

Számos rendezvény is szolgálta a generáció helyben maradását, hiszen az elvégzett felmérés szerint ez a korcsoport fontosnak tartja, hogy legyenek programok. Családi nap, Kacagó liget, Street Jam Fest Kosárlabda Fesztivál, egészségnap, valamint helyi fiataloknak szervezett vállalkozói fórum egyaránt illeszkedett az említett sorba.

A város különböző pontjain fát ültettek, a kulturális rendezvények részeként elszármazottakat, érdekes személyiségeket is meghívtak, Barna Ádám séffel, Anda Emília nemzetközi divattervezővel, Bajkai Ferenc zenésszel, Körösi Katalin egyetemi adjunktussal, Lédig Gábor erőnléti edzővel, Podani Krisztina pszichológussal, Szikra László humoristával, Boldog Gusztáv természetvédelmi szakemberrel is találkozhattak az érdeklődők. Online kiadványok készültek elszármazott és helyi fiatalokról, játszótéri programok valósultak meg fiatalok közreműködésével, kisfilm készült a városról az ifjúság szemével, fotóalbumot állítottak össze Mezőberényi pillanatok címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában