Metykó Gyula

2021.06.01. 13:00

Múzeum lesz a vésztői szülőházból

Hamarosan emlékházat és múzeumot alakítanak ki Metykó Gyula tiszteletére a festőművész szülőházában, ami egykor ÁFÉSZ-irodaként is működött, és amit nemrég újított fel teljesen a vésztői önkormányzat.

L. B.

20210517 Vésztő Metykó Gyula Emlékházat és Múzeumot alakítanak ki Vésztőn, a festőművész szülőházának felújításának követően. Képen: Kis Bettina műszaki csoportvezető és Karakas Anikó polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Karakas Anikó polgármester és Kis Bettina műszaki csoportvezető elmondta, a Vidékfejlesztési Program keretében 45 millió forintos támogatásból, valamint jelentős önkormányzati forrásból korszerűsítették a város képét meghatározó épületet.

Megújult a homlokzat, rendbe tették a fűtési rendszert, belső átalakítások ugyancsak voltak, napelemes rendszert is telepítettek. Hangsúlyozták: az épület arculata, megjelenése nem változott, megtartották a kispolgári jellegét. De a belső terek kialakításánál fontos szempont volt az egyszerű, letisztult és modernebb megjelenés, amely már önmagában is kiemeli majd a falra kerülő alkotásokat, amelyeket Metykó Gyula Vésztőnek adományozott.

Kis Bettina és Karakas Anikó ismertették a beruházás részleteit /A szerző felvétele/

A településvezető elmondta: a múzeum és a művelődési központ szakemberei most dolgoznak azon, hogy milyen legyen a Metykó Gyula Emlékház és Múzeum, amely hónapokon belül megnyithat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában