Szedd magad akció

2021.06.25. 14:28

Lilába borult a levendulamező Gyulán

Lila színben pompázik a levendulamező Szanazug gyulai oldalán, a Szőlő utca végén.

P.G.

20210624 Gyula Levendula virágzás Szanazugban. Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A területen a Hangya Szociális Szövetkezet ismét megrendezi a már hagyományosnak számító Szedd magad akciót a hétvégén, szombaton és vasárnap

14 és 18 óra között – tudtuk meg Serfőzőné Baracsi Mártától, a szövetkezet elnökétől. A mező mintegy ezer négyzetméteren terül el és ott több mint ezer tő levendula található. Az elmúlt napokban nagyon sokat fotózkodtak a területen, például egy ifjú pár is ellátogatott a helyszínre, hogy ott készüljenek fényképek róluk. A terület egyébként is kedvelt úti célnak számít a túrázók körében, évről évre többen keresik fel. Kísérő rendezvényt az idei szüretre a járványhelyzet miatt nem terveztek, de bíznak abban, hogy jövőre már ennek sem lesz akadálya. Az illatos növény felhasználásának lehetőségei egyébként sokrétűek, lekvár és szörp is készülhet belőle, sőt előfordult, hogy valaki a pálinkáját ízesítette vele, de a szekrényben a molyok ellen is véd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában