helyi értékek

2021.06.08. 14:59

Különleges látvány-összeállítást mutattak be Gyulán

Első alkalommal mutatták be a gyulai vonatkozású hungarikumokat és helyi értékeket megjelenítő látvány-összeállítást kedden délelőtt a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában.

P. G.

20210608 Gyula Gyulai Idegenforgalmi Egyesület hagyományörző rendezvénye fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az eseményen Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke elmondta, szervezetük a Nemzeti Értékekről – érthetően, fiataloknak, fiatalokkal” című projektje keretében bonyolította le a rendezvényt. Mint mondta, terveznek egy másik programot is, amiben szeretnék részletesebben kikérni a diákok véleményét a helyi értékekről.

Fotó: Bencsik Ádám

Kónya István alpolgármester, a Gyulai Települési Értéktár Bizottság elnöke ugyancsak hangsúlyozta, számítanak a fiatalokra az értékek felkutatásában és megőrzésében, majd részletesen szólt az értéktár bizottság munkájáról. Mint kiemelte, harminc gyulai érték található az értéktárban, amelyeket dokumentáltak is, és a gyulai könyvtár helytörténi gyűjteményében is fellelhetők. Kitért arra, hogy ez a lista hamarosan újabb öt értékkel gyarapodhat. A program végén Bagyinszki Zoltán tartott interkaktív előadást a témával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában