vakok és gyengénlátók

2021.06.14. 11:25

Irodalmi barangolással, lovaglással ünnepeltek a megyei sorstársak

A pandémia óta először szervezhetett közösségi programot a Vakok- és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete. Ádász István elmondta, nyertek a „Szem előtt a kultúra” című pályázaton, ennek köszönhető, hogy szerdán Mezőberénybe látogathattak.

N. Sz.

20210609 Mezőberény Vakok és gyengénlátók rendezvénye. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

– A járvány csillapodott, így irodalmi barangolás kezdődött, melynek első állomásaként a berényi Madarász Lovastanyára látogattunk ki – emelte ki az elnök. Hozzátette,

a kimozdulás igazi felüdülést jelentett az egyesületi tagoknak, ugyanis az elmúlt időszakban minden közösségi élményt az online térbe helyeztek át.

Igyekeztek az éteren keresztül közvetíteni a főbb információkat, és közösen videókat, online műsorokat is szerkesztettek, ám mindez csak azoknak jelentett kikapcsolódást, akik rendszeresen számítógépeznek.

Ádász István szereti a lovakat, de csak óvatosan közelítheti meg /Fotó: Bencsik Ádám/

A sorstársak szerdán busszal utaztak Békéscsabáról Mezőberénybe, ahol lovaskocsi várta őket. – Megismerhettük a tanyát, a bátrabbak lovagoltak is – sorolta Ádász István.

A délelőttöt irodalmi élmény is színesítette, a pályázat részeként ugyanis különféle alkotásokon keresztül a Békésben élő nemzetiségek kultúráját is megismerhetik a megyei vakok- és gyengénlátók.

A berényi származású, német nemzetiségű író, Eperjesi Eiler András 1968-ban hunyt el, Életem története című könyvéből menye és unokája olvasott fel részleteket.

– A következő állomásunk Tótkomlós lesz, ahol Závada Pállal beszélgetünk. A szlovák kultúra lesz soron, megnézzük a települést és meghallgatjuk a helyi fúvós zenekar koncertjét is – árulta el Ádász István, hozzátéve, Vésztőmágor és Gyula bebarangolása is terveik közt szerepel. Egy másik támogatásra is pályáztak, ha sikerül nyerni, gasztrokulturális program keretében sajátíthatják el a kolbászkészítés fortélyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában