testületi ülés

2021.06.24. 14:44

Gyermekparadicsomot létesíthetnek Gyulán

Pályázati támogatással létesíthet a gyulai önkormányzat gyermekparadicsomot a Szent Miklós parkban, július 1-től Ambrus György a Gyulakonyha Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dézsi János pedig további öt éven keresztül vezetheti a Mogyoróssy János Városi Könyvtárat. Egyebek mellett ezekről a kérdésekről is döntött csütörtök délelőtti ülésén a gyulai képviselő-testület. A grémium a járványhelyzet miatti több hónapos kényszerszünet után tanácskozhatott újra.

P. G.

dr Csige Károly jegyző, dr Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester

Fotó: Bencsik Ádám

Dr. Görgényi Ernő polgármester az önkormányzat pályázatairól szóló napirend tárgyalásakor elmondta, 300 millió forintot nyertek, hogy a Szent Miklós parkban, a volt alispáni házban családbarát gyermekparadicsomot, játszóházat hozzanak létre. A beruházás egyszerre nyújt majd kellemes időtöltést a helyieknek, illetve a városba érkező gyermekes családoknak, akik egyébként egyre nagyobb számban látogatnak el Gyulára, az AquaPalota, a fedett családi élményfürdő miatt is. A Gyulai Várfürdő egyéb szolgáltatásai és a városi attrakciók ugyancsak vonzzák az érdeklődőket.

Dr. Görgényi Ernő a téma kapcsán később beszámolt arról is, hogy képviselő-testület még 2019-ben kezdeményezte, hogy az említett, Szent Miklós park 1. szám alatti ingatlan kerüljön ingyenesen a város tulajdonába az államtól. A kormány pedig úgy döntött, hogy térítésmentesen átadja az épületet az önkormányzatnak.

dr. Csige Gábor, dr Görgényi Ernő és Alt Norbert /Fotó: Bencsik Ádám/

A testület döntött a Gyulakonyha Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének személyéről is. Csáki Béláné, a jelenlegi vezető a Gyulakonyhánál eltöltött 37 év után, a hónap végén nyugdíjba vonul, éppen ezért is volt szükség az új ügyvezető megválasztására. A tisztség betöltésére kiírt pályázatra négyen nyújtották be szakmai anyagukat, Ambrus György, Szokai Imre, Vrbovszki András és Elek Csaba Imre. Kónya István alpolgármester kezdeményezésére a képviselők még a szavazás előtt úgy döntöttek, hogy egyelőre nem öt, hanem egy évre bízzák meg az új ügyvezetőt, mert éppen a múlt héten indították el a közbeszerzést a volt relégyár felújítására, ahol a Gyulakonyha később helyet kap majd.

A költözéssel és a változásokkal együtt járó új kihívások, új feladatok, a bővebb lehetőségek egy másik koncepciót is igényelnek. Éppen ezért javasolta Kónya István, hogy egy év után újra egyeztessék álláspontjukat az új ügyvezetővel. A testület ez követően Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakácsot bízta meg az ügyvezetői feladatokkal.

A képviselők határoztak arról is, hogy ismét Dézsi Jánost bízzák meg a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatói feladataival. Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, elégedettek Dézsi János munkájával, és így továbbra is vele szeretnének dolgozni. A testület döntése értelmében a szakember további öt évig, 2026 június 30-ig vezeti majd a gyulai bibliotékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában