Egy vérből

2021.06.16. 07:21

A nemzeti összetartozás megéléséről készült kötet Békésen

A nemzeti összetartozás napjához kapcsolódva jelent meg a közelmúltban az Egy vérből valók vagyunk – Trianon, avagy a mai nemzeti összetartozás megélése a békésiek és a Békésről elszármazottak körében című összefoglaló kötet.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Apáti-Nagy Lajos GA-Pix Fotó Kft.

Mucsi András szerkesztő lapunknak elmondta, legfőbb céljuk az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz Békést és határon túli, magyarlakta testvértelepüléseit, erősítsék az összetartozást és felidézzék Trianon következményeit, hatásait.

A könyvben köszöntőt írt Kálmán Tibor polgármester, Polgár Zoltán alpolgármester, illetve Mucsi András előszava vezeti be a kötetet. Bemutatkoznak a testvértelepülések és Békés is. A szerzők között Békésről dr. Seres István, Sápiné Turcsányi Ildikó és Mucsi András egyaránt szerepel. Olvasható Kálmán Tibor a Trianon 100. évfordulója alkalmából elmondott tavalyi beszéde, illetve a Polgár Zoltán által koordinált, az évfordulóhoz kapcsolódóan elkészült film szövege is.

Mucsi András beszélt a kötet tartalmáról /Fotó: BMH/

– Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a gyászról, a minket ért veszteségekről ejtsünk szót, hanem, hogy valóban erősítsük az összetartozást – hangsúlyozta Mucsi András. Az ezer példányban megjelent könyvből juttatnak a helyi intézményeknek, illetve valamennyi testvértelepülésnek 50-50 példányt adnak majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában