Koronavírus Békésben

2021.05.06. 14:22

Várandós nőket oltottak Békéscsabán

Várandós nőket oltottak csütörtökön a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának békéscsabai oltópontján.

N. T.

Bkscsaba, 2021. mjus 6. Ombodi Rbert orvos tadja az oltsi igazolst egy vrands nnek, miutn beoltottk a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina els adagjval a Bks Megyei Kzponti Krhz, Dr.Rthy Pl Tagkrhz egyik oltpontjn Bkscsabn 2021. mjus 6-n. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Az MTI tudósítása szerint a helyszínen a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját kapták meg az oltópontra érkezők.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs egyik korábbi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet a várandósok és a közeljövőben gyermeket tervezők védelmének fontosságára, és arra kérte őket, hogy minél előbb oltassák be magukat.

Aki áldott állapotban van, az Pfizer- és Moderna-vakcinát kaphat, aki tervezi a gyermekvállalást, az az oltóorvos véleménye alapján bármelyik vakcinával élhet – mondta.

Mint arról korábban beszámoltunk, folyamatosan zajlik az oltás, a legfrissebb adatok alapján a beoltottak száma 4 153 038 fő, közülük 2 315 428 fő már a második oltását is megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában