Biharugra

2021.05.20. 17:00

Szabó Pál emlékére szavalták a prózákat

Idén is megtartották, igaz, a járvány miatt online formában Szabó Pál emlékére a róla elnevezett prózamondó versenyt Biharugrán az önkormányzat, a településfejlesztő egyesület és az emlékház szervezésében – ismertette Makra Tibor polgármester.

L. B.

A megmérettetésen nyolc településről – Békéscsabáról, Szeghalomból, Komádiból, Magyarhomorogról, Gesztről, Zsadányból, Körösszegapátiból, sőt Budapestről – huszonketten vettek részt, általános és középiskolások egyaránt. A gyerekek beküldtek egy-egy videót, és azok alapján döntött a zsűri a nyertesekről, illetve a helyezettekről. Minden résztvevő kapott emléklapot, a helyezettek pedig értékes könyvjutalommal is gazdagodtak­.

Az 1–4. osztályosok között első lett Zsíros Antal, megelőzve Tornyi Annát és Cseke Zsombort, különdíjas lett Nagy Gerda. Az 5–6. osztályosoknál Vadász Barbara győzött Gombos Roland és Turbucz Fatime előtt. A 7–8. osztályosok között első lett Tverdota Hédi, megelőzve Major Éva Annát és Bori Lilla Esztert, különdíjas lett Nagy Panka Julianna. A középiskolásoknál különdíjjal jutalmazták Lisovszki Flórát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában