telepítés

2021.05.14. 06:51

Húsz facsemetét ültettek el Kötegyánban

Egy országos program keretében húsz csemetét kapott az önkormányzat a sikeres pályázata révén, a fákat a közelmúltban el is ültették – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

20210428 Kötegyán Fákat ültettek a leendő játszótérnél. Képen: Dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A régi, központban lévő játszótér mellett, valamint a Szabadság utcában, a víztoronynál készülő új játszótérrel szomszédos területen összesen tizenöt platán kapott helyet.

A településvezető elmondta: a szülők többször jelezték, hogy a régi játszótérnél nincsenek fák, így a nyári melegben nem tudnak árnyékba húzódni a gyermekekkel. Ezért döntöttek úgy, hogy egyrészt oda kerülnek a csemeték, és ebből a megfontolásból, előre gondolkodva határoztak úgy, hogy a leendő játszótér mellé ugyancsak telepítenek platánokat.

A leendő játszótér mellett platánok kaptak helyet /A szerző felvétele/

Emellett öt díszepret helyeztek el a Bocskai téri buszfordulónál. A polgármester hozzátette, a fák nagyon szépek, amikor virágoznak. Ennek köszönhetően Kötegyán egy újabb gyöngyszemmel gazdagodott, és gyönyörű látványban lehet majd része azoknak, akik a Bocskai téren szállnak fel az autóbuszra vagy szállnak le a járműről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában