videóval

2021.05.15. 18:53

Guruló diszkó dobta fel a hangulatot Orosháza utcáin

Nevezzük formabontó kezdeményezésnek azt a szabadtéri, mosolyfakasztónak, vidám kedvre hangolónak szánt zenés ötletet, amit egy autó platójáról váltott valóra szombat délutántól az esti órákig Kukovecz János. Guruló retro diszkóra hívta, várta az utcán sétálókat, a főtéren tartózkodókat és az erkélyeiken pihenőket.

Cs. I.

A mindennapokban a biztonsági őrök szolgálatvezetője azon gondolkodott, a hónapok óta tartó, érzelmeiket a maszkjaik alá rejtő, a társas kapcsolataiktól megfosztott embereket miként lehetne felvidítani.

Olyasmire gondolt, amihez ő maga is ért: zeneszolgáltatás. Ha nem adatik meg, hogy táncos helyen, diszkóban, lakodalomban szolgáltassa a talp alá valót, megteszi most egy alkalommal az utca is. Miután ötletéhez beszerezte az engedélyeket, támogatók segítették kivitelezni a zenés délután ötletét.

A szerző felvételei

Egy autó platójára felszerelte pultját, lámpákkal. Meglepte a szolgálatukat teljesítő tűzoltókat és a mentők dolgozóit is laktanyáikban, no és az utca emberét.

Az orosházi ötletgazda, Kukovecz János még a szervezés közepette elárulta, nagyon izgul, hogy minden flottul menjen, az eső ne essen, az emberek fogadtatása jó legyen. Hiszen semmi más célja nincs: a mozgó, guruló diszkójával jó kedvet közvetítsen.

Amikor felhívása megjelent a közösségi felületen, nagyon sokan megerősítették őt abban, kell egy ilyen, minden járványügyi szabálynak megfelelő, nem hétköznapi show

És elérkezett a szombat: a teherautón az aktív hangfalakkal, fényekkel, hangulattal elindult a retro diszkó. Gurult a város utcáin. Hol erre, hol arra.

– Ebben a rendkívüli helyzetben a helytállásukért köszönettel tartozunk, ezért elgurultunk a tűzoltókhoz, a mentőállomáshoz, megköszönni minden értünk dolgozónak a munkáját egy zenével – indokolta az ötletgazda útvonaltervezését.

Bármerre járt, mindenütt jó volt a fogadtatása napjaink és az elmúlt évtizedek jó zenéinek.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/05/1097413video1621097318.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában