önkéntes akció

2021.05.09. 09:49

Eldobált szemetet gyűjtöttek az orosházi civilek

Vasárnap reggel az Együtt egy tisztább Orosházáért szlogennel indultak a város több pontjáról azok a lelkes természetvédők, akik vállalták, hogy a mások által eldobált hulladékot zsákokba gyűjtik.

Cs. I.

Önkéntes szemétszedésre szóló felhívást tett közzé Horváth István. Az elmúlt években több orosházi aktivista csoport is hirdetett hasonló eseményt, ennek az ötletgazdája is túl van egy Orosháza-Tótkomlós közötti útszakaszon való szemétgyűjtésen.

Érdeklődésünkre még az indulás előtt elmondta, nem tudja, mennyien csatlakoznak hozzá, nem is a nagy illegális hulladéklerakók felszámolása a cél ezen a napon, hanem bejárva a város számos területét, s ha onnan felszedik, zsákokba gyűjtik a mások által eldobált szemetet, már látványosan szebb lesz a településkép.

Családok gyerekekkel is érkeztek, akiknél gyorsan telt a zsák /A szerző felvételei/

A Diófa csárdánál gyülekezőkhöz megérkezett Dávid Zoltán is reggel. A polgármester példásnak és követendőnek nevezte az akciót és megköszönte minden résztvevő munkáját.

Horváth István miután kiosztott minden résztvevőnek védőkesztyűket, zsákokat, elmondta azt is, hogy a felhívása után sokan érdeklődtek. A tisztább Orosháza a városlakóknak szívügye.

- A Linamar Hungary Zrt is támogatója az eseménynek, a védőkesztyűket biztosította, illetve a Városüzemeltetési Zrt. eszközökkel segítette a civil megmozdulásunkat. A cég szemetes zsákokat biztosított, valamint ezek elszállítását vállalva járult hozzá a környezetvédelmi és szemléletformáló akcióhoz.

Az ötletgazda nem érkezett egyedül, kisfia elsőként látott munkához, a sörös- és energiaitalos dobozokon, a szél repítette újságon keresztül talált mindenféle szemetet. Több gyermekkel közösen mindannyian elárulták, ők nem tartoznak a szemetelők közé.

A Tisztítsuk meg Orosházát! akció keretében a Szentesi út mentén a kerékpárút, valamint a város több pontja, a Szent István utca, a Csizmadia – Temető utcák és a vasútállomás környéke mentesült a sok szeméttől az önkéntesek közreműködésével. Újosztáson egy erdősáv megtisztítása is célja volt ennek a napnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában