Koronavírus Békésben

2021.05.11. 16:00

Csillapodik a járvány Békéscsabán

Az aktuális járványügyi helyzetről egyeztetett kedden Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a helyi egészségügyi és szociális intézmények vezetőivel. Mint írta, a beszámolókból és a napi adatokból jól látszik, hogy a csillapodik a járvány Békéscsabán is.

beol.hu

A polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán számolt be a részletekről, miszerint a bentlakásos szociális intézményekben nincs koronavírusos beteg. Az oltási igazolvánnyal rendelkező személyek meglátogathatják az intézményben lakókat. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is a látogatóhelyiségben találkozhatnak szeretteikkel.

A központi rendelkezés miatt az idősek klubjai egyelőre nem nyithatnak ki. A bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak megközelítőleg 70 százaléka, az ellátottainak több mint 90 százaléka felvette a vakcinát. A bölcsődék, a pszichológiai tanácsadó és a védőnői szolgálat működése folyamatos.

Fotó: Szarvas Péter/Facebook

A háziorvosok közreműködésével az oltási tervnek megfelelően zajlik a regisztráltak oltása a rendelőkben, illetve a kórházi oltópontokon. Május 10-én újraindult az iskolai fogászat.

Az önkormányzat munkatársai igény esetén továbbra is segítséget nyújtanak a háziorvosoknak az adminisztratív munkában – írta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában