Békés megye

2021.04.13. 17:28

Újabb milliárdok jönnek turizmusfejlesztésre

Szarvas 730 millió, Gyula pedig 1 milliárd forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre – ismertette Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

Licska Balázs

A megyeháza közleménye szerint Szarvas önkormányzata a Kacsa-tó és környezetének komplex fejlesztésére kapott forrást.

A pályázat keretében a térség kulturális és örökségi helyszíneinek turisztikai fejlesztése, valamint ökoturisztikai fejlesztések valósulnak meg.

A fürdőváros az aktív turizmust erősítheti azzal, hogy a kerékpárút-hálózat egyik hiányzó eleme, a Nagyváradi úti bicikliút kiépítése történik meg, emellett a kulturális turizmuson belül két, földrajzi elhelyezkedésüket tekintve egymással szomszédos attrakciók fejlesztését tervezik: a Ladics-házét és a Százéves Cukrászdáét.

A fejlesztések a Százéves cukrászdát is érintik /Archív fotó: Imre György/

Zalai Mihály elmondta azt is: a települések és a megyei önkormányzat közös fellépésének eredményeként két, szintén TOP-os projekt kapott plusz forrást. Szarvasnak egy turizmusfejlesztést célzó projektre a korábban megítélt 552 millió forint mellé 36 milliót, Sarkadnak pedig Zöld város kialakítására az eredeti 100 millió forinthoz további 7 milliót biztosítanak.

Az elnök jelezte:

a kormány csaknem 90 Békés megyei projekt többlettámogatási igényét hagyta jóvá és támogatta eddig több mint 1,5 milliárd forint értékben.

Az előző hétéves európai uniós ciklus és a TOP keretében pedig a korábban remélt 58-hoz képest várhatóan 80 milliárd forint érkezik majd összesen Békés megyébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában