Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

2021.04.08. 13:43

EKG-készülékkel gyorsabb a vizsgálat Orosházán

Gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatot tesz lehetővé az az öt darab HeartScreen 210 típusú EKG, amely a napokban érkezett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetbe.

Cs. I.

 Sztvorecz Zoltánné, Szabó Jánosné ápolók készítenek elő vizsgálatra egy beteget /Fotó: Melega Krisztián/Kórház/

A gördíthető állványon elhelyezett, 12 csatornás EKG-készülék automata és manuális üzemmódban is alkalmas a szívritmus rögzítésére. A vizsgálatot végző személy számtalan beállítás közül választhat. Nagy előnye, hogy a beépített billentyűzetnek köszönhetően a betegadatok felvihetők a rendszerbe, amely megkönnyíti a beteg azonosítását és a vizsgálati eredmények összehasonlítását.

Sztvorecz Zoltánné, Szabó Jánosné ápolók készítenek elő vizsgálatra egy beteget /Fotó: Melega Krisztián/Kórház/

A bernedezések a belgyógyászatra, a Sürgősségi Betegellátó Osztályra, a kardiológiára és a covidos betegeket ellátó részlegre kerültek. Az eszközök bekerülési költsége kiskocsival együtt darabonként 498 ezer forint volt, melyet az állami beszerzés keretében, a koronavírus-világjárvány elleni védekezés kapcsán az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában