Koronavírus Békésben

2021.03.23. 13:58

Újabb nyolcszáz személy beoltására elegendő vakcina érkezett Békésbe

A hétfőn érkezett több mint 11 ezer Sinopharm-vakcinát követően kedden újabb 80 ampulla, nyolcszáz személy beoltására elegendő AstraZeneca-védőoltást szállítottak a Békés Megyei Kormányhivatalba – tájékoztatta hírportálunkat dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője, megyei tisztifőorvos.

P. G.

Békéscsaba, 20210323. Újabb adag, nyolcszáz ember beoltására elegendő AstraZeneca Covid-19 vakcina érkezett Békéscsabára. Deák Attila a megyei kormányhivatal munkatársa az oltóanyag átvételekor.

Fotó: Lehoczky Péter

Mint a részletekkel kapcsolatban megtudtuk, ezeket a szállítmányokat is a megyei háziorvosi praxisok kapják meg, hiszen tovább folytatódik a lakosság koronavírus elleni első körös és ismétlő oltása egyaránt.

Kedden AstraZeneca-védőoltás érkezett a megyébe /Fotó: Lehoczky Péter/

Dr. Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos ennek kapcsán hangsúlyozta, a háziorvosok az előzetesen regisztrált, 60 év feletti, krónikus betegségben szenvedő személyek első körös és ismétlő oltását végzik a következő napokban is. Ezzel egyidejűleg az oltópontokon is folytatódik a háziorvosok által irányított személyek oltása.

– Az oltópontokon Pfizer és Szputnyik V-vakcinát használnak a szakemberek – tette hozzá a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában