zöldterületek

2021.03.04. 17:51

Idén is folytatódik a fásítás Békéscsabán

A békéscsabai önkormányzat nagy figyelmet fordít a zöldterületek karbantartására, a közterületi fás szárú növények gondozására, valamint a több mint 62 ezer faegyedből álló közterületi állomány bővítésére.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

– A városunk zöldfelületeiről beruházások a fák egészségügyi állapota, vágásérettsége, esetleges balesetveszélyessége miatt történő fakivágásokat követően nagy számban végzünk facsemete visszapótlást, ezáltal a meglévő nagy mennyiségű faállományunk tovább gyarapodhat. Ezt jól szemlélteti, hogy a Szabolcs utcán megvalósult kerékpárút építés miatt kivágott 49 fa helyett összesen 100 fa kerül visszapótlásra, amelyek ültetése jelenleg is zajlik. Másik jó példa a nagyszámú visszapótlás elvégzésére a Kétegyházi úton megtalálható volt állatvásártér előtt elvégzett fasortelepítés. A fásítás során 168 db kőris facsemete ültetésére került sor, amely során a Sportok Háza szomszédságában létesített napelem park kivitelezési munkálataikor kivágott fákat pótoltuk, közel négyszeres mennyiségben.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

– Jelenleg is nagy erőkkel zajlik az önkormányzat költségvetéséből külön forrás biztosításával több mint 130, többségében hárs, páfrányfenyő, kocsányos tölgy, mezei juhar és magas kőris facsemeték telepítése városunk különböző közterületén. A fásítási program keretében megtörtént a helyi jelentőségű természetvédelmi területként nyilvántartott Lencsési úti idős, kocsányos tölgy fasor, valamint a Petőfi utcai kőris fasor hiányzó egyedeinek a pótlása, továbbá számos facsemete ültetésére került sor a Körte soron, a Lencsési úton, a Szabolcs utcában, a Szegfű-Tompa utcai, a Veres Péter utcai, valamint a Tildy utcai játszótereken is – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható Szarvas Péter Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában