pályázat

2021.02.18. 10:57

Megújul a csárdaszállási könyvtár

Sikerrel pályázott Csárdaszállás a Nemzeti Kulturális Alap támogatására – mondta el Nagy Zsoltné polgármester. A település csaknem másfél millió forintot nyert, amelyhez az önkormányzat plusz tízszázaléknyi önerővel járul hozzá.

N. Sz.

20210205 Csárdaszállós Megújult könyvtár mutatta Szikra Brigitta, a könyvtár vezetője. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Az összeget a helyi könyvtár fejlesztésére fordítják, amelyet korábban saját forrásból igyekeztek korszerűbbé varázsolni.

– Még tavaly nyáron egybenyitottunk két kisebb helyiséget, tágasabbá téve ezzel a teret, a közfoglalkoztatottjaink pedig kifestették a falakat – mondta el a polgármester, hozzáfűzve, hogy az épületbelső évtizedek óta nagyon elavult állapotban volt. Ötleteltek, és saját forrásból babasarkot alakítottak ki, a mesemozihoz projektort vásároltak. Közben a megyei könyvtár, melynek mozgókönyvtáraként működik a csárdaszállási, felhívta a figyelmet a pályázati lehetőségeikre.

Szikra Brigitta már az új polcról emeli le a könyveket /Fotó: Imre György/

– Megragadtunk az alkalmat – emelte ki Nagy Zsoltné, aki elárulta, az elnyert összegből azóta már beszerezték az új kiszolgálópultot, az íves asztalt, új könyvespolcokra kerültek a könyvek, modern kiskanapék teszik kényelmesebbé az olvasást. Hamarosan megkapják az ablakokra szánt szalagfüggönyöket, az új polcokat, a számítógépes asztalt, a pamlagot, és még színesebbé teszik a gyerekkuckót is. A polgármester szerint a helyiek örülnek, a könyvtáros pedig javában szervezi a programokat, egyelőre az online térben. Közben kiderült, a legkisebb településeken is állandó közösségi platformot kell működtetni, közművelődési szakembert kell alkalmazni.

A tanulással járó feladatokat vállalta egy fiatal helyi édesanya, a leendő közművelődési szakember decemberben már be is kapcsolódott az egyéves képzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában