Koronavírus Békésben

2021.02.26. 12:39

Bezárták a csorvási bölcsődét

Koronavírussal fertőződött meg Csorvás Város Óvodája és Bölcsődéje Intézmény egyik dolgozója, ezért a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályával történt egyeztetést követően, február 25-től március 3-ig rendkívüli szünetet rendeltek el a bölcsődei ellátásra vonatkozóan.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Baráth Lajos polgármestertől megtudtuk, hogy a két bölcsődei csoportban összesen 8 gyermek került karanténba csütörtöktől a kontaktkutatás következtében.

– A karantén, tehát a lakhelyelhagyási tilalom csak az érintett gyermekekre vonatkozik, a szülőkre és az esetleges testvérekre nem – tette hozzá a polgármester. – Lehetőség szerint a szülők felváltva oldják meg a karanténba került gyermekek felügyeletét.

A korábbi egyre jobb számadatok után január végén, februárban megugrott az érintettek száma Csorváson, másfél héttel ezelőtt több mint 50 igazolt fertőzött volt. A héten már csökkent a számuk, a legfrissebb, pénteki adatok szerint 29 aktív koronavírus fertőzöttről van az önkormányzatnak tudomása és további 23 várja a pozitív, vagy negatív teszt eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában