segítenek

2021.02.11. 20:16

A bajba jutottaknak segítenek Orosházán

A várható rendkívüli hideg miatt pénteken 10 órától vörös kód jelzés lép életbe, és előreláthatólag jövő szerdáig lesz érvényben – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára. Orosháza is felkészült a kemény mínuszokat ígérő hétvégére.

Cs. I.

Bogárné Kiss Ildikótól, az orosházi önkormányzat működtette Egységes Szociális Központ (ESZK) vezetőjétől megtudtuk, hogy az orosházi hajléktalan szálló munkatársai utcai szociális szolgálatot biztosítanak az utcán élők védelme érdekében.

– Kollégáim péntektől az esti órákban keresik fel a város azon pontjait, ahol a korábbi tapasztalatok alapján közterületen tartózkodó hajléktalan személyekkel találkozhatnak, felajánlva a szálló szolgáltatásait. Minden bajba jutottat fogadunk, ám ez csak lehetőség, akarata ellenére senkit sem vihetünk az éjjeli menedékhelyre. Erre is felkészültünk és ha mást nem is tehetünk, néhány jó szó mellett forró teát, ennivalót, takarót és ruhát biztosítunk az utcán élőknek. A szolgálat szorosan együttműködik a rendőrséggel, és a legnagyobb hidegben is minden tőlünk telhetőt megteszünk otthontalan embertársainkért

– részletezte az intézményvezető.

– Jelenleg negyven férőhellyel működik az éjjeli menedékhely, de minden arra rászorulót fogadnak, senkinek sem kell az utcán aludnia, van hely a nappali melegedőben is – jelentette ki Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

– Arra kérem az orosháziakat, ha a város utcáin magukról gondoskodni nem tudó, elesett embereket látnak, azt jelezzék a a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Regionális Diszpécser Szolgálata felé a 06 76/485-582-es telefonszámon. Köszönöm az Egységes Szociális Központnak az emberéletek megóvásáért végzett munkát, amihez Orosháza önkormányzata továbbra is minden tőle telhető támogatást megad

– hangsúlyozta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában