orosházi kórház

2021.01.07. 12:23

Élesebb képet ad, gyorsabb, hatékonyabb vizsgálatokra képes az új ultrahang

Minden eddiginél élesebb képet ad, gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatokra képes az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet új, 25 millió forint értékű ultrahang készüléke a nőgyógyászati szakrendelésen.

Cs. I.

– Sokkal nagyobb a felbontása, élesebb, jobb kontrasztú képet ad, így sok olyan apróságot tudnunk megfigyelni vizsgálat közben, amit a korábbi eszközzel nem. Lehetőséget ad arra, hogy idejében kiszűrjük a magzati rendellenességeket, jobban pontosítsuk a nőgyógyászati eltéréseket, ezáltal hatékonyabban lehet tervezni a nőgyógyászati műtéteket is – ismertette a kórház szülészet- nőgyógyászati osztályának vezetője.

Dr. Svarsnig Lajos főorvos vizsgál egy állapotos édesanyát az új készülékkel. /Fotó: Melega Krisztián/kórház/

Dr. Svarsnig Lajos főorvos hozzátette, az új műszer alkalmas a színes ultrahang vizsgálatra (color doppler), amivel az erekben a vér áramlását lehet mérni.

– Ezzel a módszerrel könnyebb megbecsülni, hogy a magzatokat a méhlepény milyen mértékben tudja ellátni tápanyaggal és oxigénnel. Emellett a daganatok felismerése (petefészek-, méhtest-, méhnyakrák) is sokkal hatékonyabbá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában