biztonságérzet növelése

2021.01.08. 06:55

Egyre több csabai rendelőben, boltban kívül tartják a vírusokat

A koronavírus-járvány a legtöbb ember életét felforgatta, terveit átírta, sőt sokak munkáját meg is nehezítette, vagy épp ellehetetlenítette. A kisvállalkozók, szolgáltatók közül egyre többen ruháznak be különféle levegőtisztító berendezésekre, melyek segítségével a betérők biztonságérzetének növelése, a vendégkör megtartása a cél.

Nagy Szilvia

20210104 Békéscsaba Dentál fogászatnál speciális légtísztítót használnak Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A piacon egyre több olyan berendezés kapható, amely különböző módszerekkel – ózonnal, szénszűrővel, UV-fény segítségével – csökkenti, elpusztítja a mikroorganizmusokat, hatékony akár az új típusú koronavírus ellen is.

– Én egyszerűen használható ózonos minifertőtlenítőt szereztem be még november táján, elsősorban a vendégeim megnyugtatása miatt – árulta el egy békéscsabai fodrász, aki hozzátette, a vírus meg­jelenése óta 10-20 százalékkal kevesebben mernek rendszeresen hajat vágatni. Elmondta, napközben minőségi illóolajat párologtat az üzletben, esténként, munka után pedig már rutinszerűen kapcsolja be az ózonos tisztítót, így aki az ő ollója alá ül, biztonságban érezheti magát.

Bittner Marcell hangsúlyozta: vevőik és négy dolgozójuk egészségének védelme is nagyon fontos számukra /Fotó: Imre György/

Priskinné Fekete Adrienn is ősz végén adott hírt a közösségi oldalán arról, hogy új gép segíti kozmetikájában a mindennapokat, aminek specifikuma ezúttal nem a szépség megőrzése, hanem a levegő tisztán tartása.

– Reggelre ózonnal fertőtlenít, sőt ionizál is, igyekszem mindent megtenni azért, hogy a vírusos időszakban betérők is biztonságos környezetben szépülhessenek – mondta el a kozmetikusmester, aki olyan tisztítót választott, ami ár-érték arányban számára megfelelő.

– Diszkrét szerkezet, programozható, és esténként, amikor nincs bent senki, ózonnal csírátlanít – emelte ki, hozzáfűzve, a vendégek körében pozitív volt a fogadtatása. A vállalkozó az általa használt termékcsalád fertőtlenítő hatású illóolajával is folyamatosan párologtat, a vendégek, tanulók, kollégák biztonsága érdekében.

Egy békéscsabai drogériában is levegőtisztító gépet helyeztek üzembe, ami ózongenerátor segítségével zárás után csírátlanítja még a bent lévő tárgyakat, termékeket is, amit esetleg megfognak a vevők vásárlás előtt. A belvárosi üzlet vezetője, Bittner Marcell elmondta, a vevők és négy dolgozójuk egészségének védelme nagyon fontos számukra, ezért is választották a lehető legjobb, professzionális berendezést, ami az eladótérben UV-fény segítségével napközben is folyamatosan tisztítja a levegőt, szűri a port és megöli a vírusokat.

Biztonságban érezhetik magukat a páciensek a fogorvosi székben

– A fogászati rendelőben kardinális a higiéniás viszonyok megteremtése, egy szájüregi diagnózis és kezelés során nagy mennyiségben képződik vízpára és aeroszol, amely még órákig a levegőben marad, és komoly veszélyt jelenthet az idősebbek, illetve a gyengébb immunitással rendelkezők számára – ecsetelte dr. Bajusz Norbert. A békéscsabai fogszakorvos még a járvány első hullámának végén rendelt az Egyesült Államokból egy speciális készüléket – nagynyomású plazma légtisztítót –, ami a Covid-19-et is képes eltüntetni a levegőből. Dr. Bajusz Norbert kiemelte, megnyugtató számára, hogy folyamatosan, egész nap steril légteret biztosíthat pácienseinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában