hatékonyabb betegellátás

2021.01.28. 13:19

C-íves képerősítő került az orosházi traumatológiára

A 27,4 millió forint értékű PHILIPS BV ENDURA sebészeti képerősítő az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet traumatológiai műtőjébe került, használatával gyorsabb, hatékonyabb és biztonságosabb lesz a betegellátás.

beol.hu

Az eszközt traumatológiai-, urológiai- és ortopédiai operációk esetében használják. Nagy előnye a mobilitása, nem kell állandó helyre beszerelni, ha szükség van rá, egyszerűen a műtő asztalhoz gurítják – olvasható az orosházi kórház közösségi oldalán.

Pertl Zsolt, a Philips szerviz mérnöke végzi az eszköz beállítását /Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet/

A készülék röntgen sugarat bocsát ki, az így keletkezett képet digitális videó jellé alakítja, így a műtétet végző orvos a röntgensugár lábkapcsolóval történő aktiválása után a monitoron folyamatosan nyomon követheti a bevezetett eszköz aktuális helyzetét a testben.

A képerősítőt kormányhatározat alapján a koronavírus-világjárvány elleni védekezés kapcsán felmerült kiadásokra biztosított forrásból szerezte be az intézmény – áll bejegyzésükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában