Magyar Rákellenes Liga

2021.01.11. 16:34

Berényben is sétáltak a rák ellen

A járványügyi, illetve egészségügyi előírások, valamint a kötelező távolságtartás maximális betartása mellett tartottak egyórás figyelemfelhívó sétát a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete szervezésében Mezőberényben. A megmozdulás számos civil szervezet, így az Alföld Turista Egyesület és a Berényi Futókör, valamint családok, magánszemélyek részvételével zajlott vasárnap délután.

P. G.

Mertz Judit, a helyi szervezet elnöke hírportálunknak elmondta, hazánk is csatlakozott a Rákellenes Világséta elnevezésű kezdeményezéshez, amelynek részeként a különböző országokat beosztották óránkénti váltásban, így hazánkban 15 és 16 óra között valósult meg az esemény, amelyen mindenki kifejezhette együttérzését a daganatos betegekkel, a hozzátartozókkal, rokonokkal.

Sokan fejezték ki szolidaritásukat Mezőberényben

– Akik eljöttek, jelezték szolidaritásukat. Sajnos mindenki családjában, baráti vagy ismeretségi körében vannak olyanok, akik ebben a szörnyű betegségben szenvednek, vagy akik amiatt nem lehetnek már velünk

– tette hozzá Mertz Judit. – Az Alföld Turista Egyesület és a Berényi Futókör tagjai tagtársuk emléke előtt is tisztelegtek, akit a betegség miatt vesztettek el. Ezúttal a motorosok sem járműveikre szálltak, hanem sétáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában