segítség

2021.01.26. 13:58

A rászorulókra is figyelnek a békési polgárőrök

A beköszöntött hideg és a járványhelyzettel kapcsolatos szabályok betartása miatt egyaránt folyamatosan járőröznek a békési polgárőrök. A helyi polgárőrség elnöke elmondta, érdekes kettősség jellemzi a jelenlegi helyzetet.

P. G.

– A kijárási korlátozások és a boltok korábbi zárása, valamint a vendéglátóhelyek zárva tartása miatt alig-alig lehet járókelőkkel találkozni az utcákon 20 óra után, és így kevesen is „ténferegnek” haza az esti órákban – mondta el Gyarmati Sándor.

– Éppen ezért a megszokottnál korábban kezdődnek a szolgálatok, miközben természetesen azt is szemrevételezzük, hogy az este 8 óra utáni kijárási korlátozást betartják-e az emberek. Amikor a meteorológiai szolgálat jelzi, hogy nagyobb hideg közelít, akkor még inkább odafigyelünk – részletezte a békési polgárőrség elnöke.

Virág István és Fehér János a buszpályaudvart is ellenőrzik /Fotó: Bencsik Ádám/

Gyarmati Sándor ennek kapcsán elmondta, ahogy az elmúlt években, úgy idén is több alkalommal adtak már segítséget nehéz helyzetben élőknek.

– Amikor elegendő az eseti támogatás, akkor a sajátunkból vagy a sajátomból szoktunk, szoktam adni.

Vittünk már ki élelmiszert vagy éppen tüzelőt is nehéz helyzetben élőknek.

Vannak, akik a járványhelyzettel párhuzamosan minimális pénzből élnek, illetve így télen az alkalmi munkákból is kevesebb akad, ezért a megélhetésük is nehézkesebb. Amikor komolyabb gondok adódnak, akkor azt mindig jelezzük a helyi szociális szolgáltató központ felé, amelynek munkatársai megteszik a szükséges lépéseket – fogalmazott Gyarmati Sándor.

A polgárőr elnök szólt arról is, hogy

a rendőrséggel közösen tanyaszolgálatot is ellátnak,

hiszen a külterületeken élőknek még inkább szükségük lehet az odafigyelésre. Az elmúlt időszakban akadt olyanra is példa, hogy ivóvizet kellett kiszállítaniuk egy tanyára, mert az ottani víz minősége nem megfelelő, az érintett idős ember pedig nem tudott bejönni a városba.

– Önálló munkánk során is kiemelt hangsúlyt fektetünk ezekre a településrészekre, külön tekintettel az ott lakó idősekre. Ilyen problémákból minden télen adódik, mi pedig természetesen vállalt feladatunknak megfelelően mindig igyekszünk orvosolni ezeket a gondokat – tette hozzá Gyarmati Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában