Koronavírus Békésben

2021.01.07. 16:03

A csabai szociális intézményekben is elkezdenek oltani

Szarvas Péter polgármester tájékoztatása szerint az idősek otthonaiban élők 80-90 százaléka igényli a koronavírus elleni védőoltást.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

Csütörtök reggel megtartottuk az idei év első egyeztetését a békéscsabai egészségügyi és szociális intézmények vezetőivel, akik megosztották velem az elmúlt hetek tapasztalatait – adta hírül közösségi oldalán Békéscsaba polgármestere.

Mint fogalmazott, az intézményeink működőképesek és rendelkeznek kellő mennyiségű védőfelszereléssel a biztonságos működéshez. A bentlakásos szociális intézményekben és a hajléktalanszállón továbbra is hetente történik a kormányhivatal által szervezett és koordinált tesztelés. A hosszú ideje tartó bezártság után, a biztonsági előírások betartása mellett számos hozzátartozó élt az érintésmentes találkozás lehetőségével. A telefonos és az online kapcsolattartásra természetesen továbbra is lehetőségük van a hozzátartozóknak.

Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal

Felmérték a védőoltás felvételének igényét az idősek otthonaiban mind az ellátottak, mind a dolgozók körében, az egészségügyi alapellátásban és a hajléktalan szállón is. Az idősek 80-90 százalékban igénylik a védőoltást.

– Bölcsődéink szolgáltatása, a védőnői szolgálat, a háziorvosi és fogászati ellátás folyamatos – adta hírül a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában