adomány

2020.12.10. 19:59

Mézédes véradást szerveznek Gyulán

Mézet ajánlott fel a Békés Megyei Méhész Egyesület a Magyar Vöröskeresztnek, hogy az adomány segítségével is ösztönözzék és elismerjék a véradókat. A támogatást csütörtökön délután Hajdu Tibor, a szervezet elnöke és Árgyelán János titkár adta át Krizsán Margitnak, a Vöröskereszt gyulai területi vezetőjének. A méhészek hasonló akciót indítottak egészségügyi dolgozók számára is.

Papp Gábor

Árgyelán János, Hajdu Tibor és Krizsán Margit egyaránt fontosnak tartja a véradók elismerését

Fotó: BENCSIK ADAM

A Békés Megyei Méhész Egyesület nagyon fontosnak tartja, hogy abban a nagyon nehéz helyzetben, amibe társadalmunk a járvány miatt került, segítse és ösztönözze a véradásokat – jelentette be az átadást megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón Hajdu Tibor. Árgyelán János arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál keretében is évente véradást szervez a Vöröskereszt és a gyulai vérellátó. Az esemény mindig nagy sikerrel zajlott, sokan vettek részt a programon, és segítették a betegek gyógyulását, a műtéteket.

– Sajnos idén nem tarthattuk meg a fesztivált, és így a véradást sem a pandémia miatt, de szerettünk volna valamilyen módon hozzájárulni a véradásokhoz, a donorok toborzásához, erősíteni a jó kapcsolatot a karitatív szervezettel – tette hozzá a Békés Megyei Méhész Egyesület titkára, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Békés megyei szaktanácsadója.

Árgyelán János, Hajdu Tibor és Krizsán Margit egyaránt fontosnak tartja a véradók elismerését

Krizsán Margit elmondta, pénteken ki is osztják a véradók között a mézeket a gyulai vérellátó állomáson. A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete gyulai területi szervezetének vezetője a sajtótájékoztatót követően át is vitte az adományt az intézménybe. Kérdésünkre kifejtette, novemberben a járványhelyzettel párhuzamosan talán nehezebben tudtak véradókat toborozni, mint máskor. A beszélgetések során a véradók elárulták, hogy tartanak a koronavírustól, ám a kérésre és a biztatásra, mégis a legtöbben segítettek.

– Decemberben már észlelhető egy felfelé ívelő tendencia, ami természetesen óriási segítséget jelent. Az egyesület felajánlása pedig erősíti a véradók elismertségét – tette hozzá.

Az egészségügyi hősökre is gondolnak

Hajdu Tibor beszámolt arról, hogy egyesületük minden évben elismerésként mézet adományoz. – Az elmúlt esztendőkben ennek keretében mézzel ajándékoztuk meg segítőinket, a pályázatainkon résztvevőket, gyermekeket, családokat – fogalmazott. – Az idei év hősei vitathatatlanul az egészségügyi dolgozók. Ezért azon dolgozunk, hogy a magunk szerény módján kifejezzük nekik az elismerésünket. Szeretnénk, ha valamennyi, a járvány ellen küzdő gyulai covid osztály orvosa, nővére, dolgozója asztalára még karácsony előtt legalább egy-egy üveg méz kerüljön. A kórházzal már felvettük a kapcsolatot ebben a kérdésben, az egyesületünk tagjai pedig összeadják majd a szükséges mézmennyiséget. Mi így szeretnénk megköszönni, amit tesznek.

Fotók: Bencsik Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában