Koronavírus Békésben

2020.12.04. 16:50

Huszonegyen hunytak el egy dévaványai otthonban

Jelenleg nincs igazolt fertőzött a dévaványai Margaréta Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény bentlakásos idősek otthonában, de korábban huszonegyen elhunytak a koronavírus szövődményei miatt.

Forrás: Shutterstock illusztráció

– Az elmúlt időszak számos megpróbáltatás elé állította az intézmény idős ellátottjait, dolgozóit és az intézmény fenntartóját

– tájékoztatott Czirják Edit intézményvezető. Mint az Dévaványa városoldalán olvasható, az intézményben a COVID-19 vírusfertőzés az idősek körében különböző mértékben és tünetekkel jelentkezett, amit befolyásoltak krónikus alapbetegségeik is.

Megfigyelésük és kezelésük intézményi és kórházi szinten történt. Jelenleg négyen állnak még kórházi kezelés alatt.

– Sajnos 21 idős gondozottunk elhunyt, akik feladták a küzdelmet a családtól való elszigetelődéssel, betegségeikkel, a vírussal szemben

– írta tájékoztatásában az intézmény vezetője.

Az intézmény háziorvosa december 3-án felszabadító mintavételezést végzett az otthonban, melynek eredménye negatív lett. Ennek köszönhetően jelenleg igazolt pozitív koronavírusos idősük nincs. Az elkülönítéseket a záró fertőtlenítés elvégzése után megszüntetik, de a szükséges elkülönítő helyiséget továbbra is biztosítani fogják. A szakosított intézmény dolgozói körében a háziorvos hetente elvégzi az antigén kimutatására alkalmas gyorstesztet.

Jelenleg két dolgozó tartózkodik otthon járványügyi megfigyelés alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában