december 18-ig

2020.12.03. 17:51

Hulladékból készülő dekorációkkal pályázhatnak a csabai iskolák

Téli dekoráció a Csabagyöngye Kulturális Központban az újrahasznosítás jegyében címmel hirdettek alkotói pályázatot. A helyi összefogásból megvalósuló projekt a város általános iskoláit célozza meg. A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program részleteiről csütörtökön számoltak be az ötletgazdák a Csabagyöngyénél.

N. T.

Fotó: LP6DMK2

Az eseményen Opauszki Zoltán, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, Holopné Sztrein Beáta, a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviselője és Forczek Győző, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese fogadta a sajtó képviselőit.

Az eseményen megtudtuk, hogy a pályázatra általános iskolák újrahasznosított anyagból, például PET-palackból készült alkotásait várják, egészen december 18-ig.

Opauszki Zoltán elismerően szólt a békéscsabai iskolákról, akikről megjegyezte, hogy alaptevékenységükben rendkívül elkötelezettek a környezetvédelem, a szelektív-hulladékgyűjtés tekintetében.

Opauszki Zoltán, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, Forczek Győző, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese és Holopné Sztrein Beáta, a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviselője /Fotó: Lehoczky Péter/

– Ezért is merült fel az az ötlet, hogy egy összefogottabb akció keretében megpróbáljuk megmutatni, hogy mit gondolnak a csabai gyerekek ebben a kérdéskörben – ecsetelte.

A tanácsos aláhúzta, hogy a partnerek között kutatva hamar felmerült a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. neve.

– A társasággal jó kapcsolatot ápolunk, rögtön éltek a lehetőséggel, jelentős támogatást nyújtva a megvalósításhoz – részletezte.

Holopné Sztrein Beáta, a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy

a kampány arra is buzdítja a családokat, hogy az otthonukban is szelektíven gyűjtsék a hulladékot.

– Az oktatási-nevelési intézmények szerepe a szemléletformálásban is kiemelkedő fontosságú, mert a gyermekeken keresztül tudjuk a környezettudatos gondolkodásmódot kialakítani, fenntartani – hangsúlyozta.

Az alkotásokat a Csabagyöngyében lehet majd megtekinteni, kiállítás formájában. A munkákat szakmai zsűri fogja értékelni. Díjazzák az első három helyezettet, valamint egy közönségkedvencet is, utóbbira a központ Facebook oldalán lehet majd szavazni. Forczek Győző elárulta, hogy minden résztvevő iskola jutalomban részesül, így honorálják a kreatív erőfeszítéseket.

A Jankay már készül

Tirjákné Prisztavok Ágnes, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője a helyszínen elárulta, hogy iskolájuk nagyon örül a felkérésnek. – Intézményünkben működik ökoszakkör, több alkalommal is foglalkoztunk az újrahasznosítás témakörével. Mindig izgalmas dolgok születtek, bízom benne, hogy most is nagyot tudunk alkotni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában