Huszonnégy család

2020.12.19. 18:03

Adventi ablakokat nyitnak ki Muronyban

Különleges adventi kalendárium örvendezteti meg a helyieket idén Muronyban. December elsejétől szentestéig minden egyes napon „kinyílik” egy-egy lakóház ablaka a településen.

N. Sz.

20201216 Murony Adventi ablak díszíti a lakóházat Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A helyiek ötlete és kezdeményezése nyomán 24 muronyi család vállalta, hogy feldíszíti, kivilágítja és megmutatja ablakát a választott számot is megjelenítve­.

Nagy István mutatja a lánya, Nóra által díszített ablakot /Fotó: Imre György/

Szegfű Gábor polgármester elmondta, az ablakdíszítést hagyományteremtő jelleggel szervezték meg, és ebben a nehéz, járvánnyal sújtott adventi időszakban is örömteli elfoglaltságot, lelki töltetet adhat. Úgy fogalmazott, ha idén nem is a megszokott módon, de mindenki részese lehet a település ünnepvárásának. Elárulta, a „kinyílt” ablakokat minden alkalommal lefényképezik, a képet feltöltik a helyi művelődési ház és könyvtár közösségi oldalára, így például az elszármazottak is láthatják otthonaikból a „kalendáriumot”. A polgármester arra invitálja a muronyiakat, ha lehetőségük van, egy-egy napon keressék meg a legfényesebb ablakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában